Menu

Welkom op de website van TattooPoint Zwolle

Volg ons op Facebook & Twitter!

Over Ons

Begin 2011 zijn wij samen begonnen met Tattoopoint Zwolle, in een pand aan het “Groot Wezenland”

Inmiddels zijn we verhuisd naar een mooi groot pand aan de Assendorperstraat 78.

De shop is ingedeeld in meerdere ruimtes, er is een grote wachtruimte voor en achter twee aparte werk stations. Hiermee kunnen we alle aandacht aan je geven tijdens het zetten van een tattoo. Tijdens de verbouwing hebben wij optimaal rekening gehouden met de hygiëne. Beide werkruimtes zijn compleet betegeld en voorzien van een pvc vloer.

Om de kwaliteit en hygiëne voor onze klanten en voor ons zelf te waarborgen, werken wij strikt volgens de richtlijnen van de GGD. Iedere klant wordt bij ons behandeld met steriel verpakte naalden en naaldhouders. Dit wordt per klant eenmalig gebruikt.

Wij zijn in het bezit van een officiële tattoo vergunning, verleend door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

We heten je van harte welkom in onze Shop!

Martin & Jan-Willem


Facebook Referenties

Vandaag The Rolling Stones logo laten zetten bij Tattoopoint. Mocht ik ooit meer plaatjes willen dan is dit voor mij the place to be. Tattoopoint Zwolle Bedankt

Rick van Ark

Met zorg is mijn tatoeage door Willem gezet. Ben er nog steeds (na een jaar) heel trots op en stiekem is het tijd voor een uitbreiding!

Suzan van Dijk

Super wat meer moet zeggen ander half jaar geleden geweldige tribal laten zetten en Martin heeft freestyle echt een unieke tattoo gezet ben er elke blij en trots op !!!!!

Marcel Bijl

4 van mijn 5 tattoeages laten zetten bij tattoopoint door willem ! En nog steeds super blij ermee! Jullie zijn nog niet van me af want blijf terug komen!

Alice Jansen

Hele goeie tattooshop! Heb 2 super mooie tattoos en komen er ongetwijfeld meer. Erg relaxt allemaal!

Sonja Kool

2 jaar geleden tattoo laten zetten! Nog steeds ziet ie er strak uit. Binnenkort weer langs voor een nieuwe!! #happy

Joeri Boogaars

Blij met mijn mooie tattoo, goed geholpen en was gezellig.

Hartger Knikker

Helemaal super!! Laatst me 1e tattoo laten zetten, een kleine droom die uitkwam. fijne sfeer, aardige mensen en goeie hulp. Binnenkort maar weer ff langs voor een tattoo ^^

Nadia van Helden

Gezellig mooi zaakje!! Leuke sfeer!! Aardige mensen!! En ze leveren mooi werk!! Aanrader!!!

Ellen Pleijzier-Vermeulen

3 jaar gelede. Naam van me 2 kinderen laten zetten ziet er nog super uit!! Zeker een aanrader

Jenny Finke

Ze maken supertattoos, strak mooi en eigen design!!

Angelique Roossien

4 van mijn 5 tattoeages laten zetten bij tattoopoint door willem ! En nog steeds super blij ermee! Jullie zijn nog niet van me af want blijf terug komen!

Alice Jansen

Super wat meer moet zeggen ander half jaar geleden geweldige tribal laten zetten en Martin heeft freestyle echt een unieke tattoo gezet ben er elke blij en trots op !!!!!

Marcel Bijl

Vandaag mijn 3e tatoeage (de eerste bij Tattoopoint) laten zetten door Martin. Ontzettend fijne, gezellige sfeer. Hij heeft top werk geleverd. Ben er super blij mee! De volgende keer is mijn moeder aan de beurt! :)

Ellen de Vries

Zeer tevreden kom heel zeker nog terug echt top gedaan !!!

Wendy Rump

Artiesten

 • Martin

  Portfolio
 • Jan-Willem

  Portfolio

Galerij

FAQ

Frequently Asked Questions / Veel gestelde vragen


Zetten jullie ook piercings?
Nee, wij zetten alleen tatoeages.
Ik wil graag een tattoo maar ben erg zenuwachtig
Dit is uiteraard logisch, het is niet zomaar iets. Vertel altijd van te voren dat je zenuwachtig bent, dit is niks om voor te schamen. Hier kunnen wij dan rekening mee houden en zullen je alles uit leggen wat we gaan doen. Dan ga je zeker zeggen is dit het? heb ik me hier zo druk om gemaakt.
De pijnlijkste plek van een tattoo
Dit is per persoon erg verschillend, er zijn natuurlijk altijd plekken die wat gevoeliger zijn.
Geven jullie ook garantie op een tattoo?
Ja, wij geven altijd garantie op ons werk. Daarom vragen wij ook altijd om rond de vierde week weer even langs te komen. Dan bekijken we hoe het genezen is, mocht er toch een lijntje of een beetje kleur zijn uitgevallen zetten we er gratis weer wat in. Mits je de tattoo volgens onze regels verzorgd!
Wat kost een nieuwe tattoo?
Een prijs noemen via telefoon, email of Facebook is onmogelijk! Elk ontwerp vereist zijn eigen tijd om uw tatoeage op een vakkundige manier te zetten, het is immers een blijvend iets. U kunt uw (zelfgemaakte) ontwerp meenemen naar onze shop, wij kijken hierna en bepalen met u de grootte e.d. Ook hebben wij in onze shop ruim 30.000 voorbeelden van tatoeages. Vanwege onze hygiënische handelingen hanteren wij altijd een minimum prijs, Voor tattoo s van meerdere sessies rekenen wij een uurtarief.
Hoe lang duurt het genezen?
De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer twee weken.
Mag ik met de nieuwe tattoo zonnen?
Nee, stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
Hoe lang moet de folie er op blijven?
U kunt de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals op de informatie pagina word omschreven.
Mag ik met de nieuwe tattoo zwemmen?
Nee, vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
Hoe vaak was ik de nieuwe tattoo?
Was de getatoeëerde plek 4 maal per dag met een milde niet geparfumeerde blok zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
Welke zalf moet ik gebruiken?
Wij raden aan om Bepanthen zalf te gebruiken.
Hoe zit het met de hygiëne?
Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid goed schoongemaakt, gedesinfecteerd en waar nodig geschoren. Hiervoor gebruiken wij altijd een nieuw wegwerpscheermesje wat na die tijd altijd direct wordt weggegooid. Het aanbrengen van een tatoeage gebeurd zo hygiënisch mogelijk.
Is de inkt veilig?
Ja, de inkt- en pigmentstoffen die wij gebruiken voldoen aan de strengste eisen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Natuurlijk zijn er wel risico's, meer info op onze informatie pagina.

Tattoo Zetten


Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de opperhuid aangebracht (tussen de 1 en 1,5 millimeter diep). Op deze manier ontstaat er een voor het leven blijvende afbeelding.

De inkt- en pigmentstoffen die wij gebruiken voldoen aan de strengste eisen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid goed schoongemaakt, gedesinfecteerd en waar nodig geschoren. Hiervoor gebruiken wij altijd een nieuw wegwerpscheermesje wat na die tijd altijd direct wordt weggegooid.

Het aanbrengen van een tatoeage gebeurd zo hygiënisch mogelijk.

Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, wordt alleen maar bij jou gebruikt, komt uit een steriele verpakking en wordt niet met de blote handen aangeraakt. De inkt zit in kleine inktcups en wordt ook alleen voor jou gebruikt, de overgebleven inkt wordt direct weg gegooid.

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard zijn de tissues schoon en worden ze direct na gebruik weggegooid.
Onze tattoo artiesten dragen tijdens het aanbrengen van je tatoeage altijd handschoenen en vervangen deze handschoenen elke keer als hij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid.

Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Tattoo Verzorging


De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer twee weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een transparante folie.

U kunt de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

 1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
 2. Was de getatoeëerde plek 4 maal per dag met een milde ongeparfumeerde blok zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
 3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
 4. Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in met Bepanthen zalf (verkrijgbaar bij apotheek). Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
 5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
 6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.
 7. Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.
 8. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 9. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Risico's


Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen.

Wij vinden het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s.

Het aanbrengen van een tatoeage is namelijk een handeling waarmee de huid ongeveer 1 millimeter wordt doorboort.

Je gezondheid

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen:

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Contactallergie
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d.).

Allergische reacties

Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen (het pigment wordt als het ware opgegeten). Mensen kunnen ook een latexallergie (latex zit soms in de materialen waarmee wordt gewerkt) hebben. Voordat men gaat tatoeëren moet een toestemmingsformulier worden ingevuld. Op het toestemmingsformulier wordt gevraagd of men bekend is met mogelijke allergieën.

Toestemmingsformulier

Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmings-formulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren in de studio. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het verzorgen van de tatoeage

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 2 weken genezen. Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen.

Richtlijnen

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van tatoeages. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de tatoeëerders zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de tatoeagestudio’s zich houden aan de richtlijnen.

Bron: Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren (april 2009).

Klik hier voor de pdf met de volledige informatie.

Of zie de website van het RIVM en kijk bij "Tatoeëren / PMU / piercen".

De richtlijnen zijn in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Contact Ons

Assendorperstraat 78

8012 CB Zwolle

Routebeschrijving (Klik hier)

Telefoon: 038-2304222

E-mail: info@tattoopointzwolle.nl

Openingstijden / Vrije inloop:

Maandag:

11.00 - 19.00

Dinsdag:

11.00 - 19.00

Woensdag:

11.00 - 19.00

Donderdag:

11.00 - 19.00

Vrijdag:

11.00 - 19.00


Let wel op als u na 18:30 nog langs wilt komen dan is het slimmer om van te voren even te bellen.